Forum Gimnazjalistów Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Egzaminy próbne
Autor Wiadomość
ola 

Wysłany: 2008-01-03, 20:34   Egzaminy próbne

Jak si? przygotowujecie do egzaminów próbnych? Ja mimo ?e sie przygotowywa?am na kursie, to jednak mia?am ma?ego "pietra". Wiadomo - cho? próbny, to w nazwie mai? "egzamin". Na szcz??cie - jak si? pó?niej okaza?o - moje l?ki by?y bezpodstawne. Testy dzi?ki wcze?niejszemu przygotowaniu posz?y mi ca?kiem dobrze. Najlepiej w klasie, cho? dotychczas wcale w klasie nie by?am najlepsza. Warto sie wi?c przygotowa?. Gdy potem pracowa?am jeszcze do w?a?ciwego egzaminu, to dzi?ki temu poszed? mi on jeszcze lepiej. WARTO SI? WI?C PRZYGOTOWA?. Kto?, kto uwa?a "jestem Polakiem, wi?c jako? sobie z polskim poradz?", ma racj? mówi?c "jako?". Tu jednak nie chodzi o "jako?", lecz o "jako??"! Uwierzcie mi, bobrze zdany egzamin dobrze procentuje. Dosta?am si? do dobrego liceum, to zwi?ksza szanse na dostanie si? na dobre (moje wymarzone) studia (my?l? o medycynie).
Dobrze wi?c wam radz?, jako Starsza Kole?anka - dobrze si? przygotujcie! Ka?dy ma swoje metody. Ja swego czasu wybra?am kurs u "Promotora (www.promotor.edu.pl). To da?o mi gwarancj? systematycznej pracy pod okiem specjalistów (samej by?oby mi trudno si? w takim stopniu zmobilizowa?). Inni chodzili na korki (przep?acali w stosunku do mnie i cz?sto odwo?ywali zaj?cia z "byle powodu"). Inni liczyli na pomoc rodze?stwa czy rodziców. Niektórzy sami przysiadali nad ksi??kami (tylko nikt nie mia? im mo?liwo?ci poprawienia wypracowa?, wi?c nie pisali, wi?c si? nie wy?wiczyli w tej umiej?tno?ci :dobani: ). To jednak znowu ja (nie chwal?c si? :wink: ) najlepiej napisa?am egzamin w klasie :kroli: .
Rozpisa?am si? - teraz kolej na Was. Jak pracujecie? Czy efektywnie? Czy autentycznie wierzycie ?e to wystarczy aby osi?gn?c zamierzony sukces?
Trzymam za Was kciuki!
Ola
Ostatnio zmieniony przez sipal 2008-01-03, 20:36, w całości zmieniany 1 raz  

mrufka 

Wysłany: 2008-01-07, 19:18   

ja sie zacz??em uczy? 3 dni przed i zda?em :)
:wino:

teraz ?a?uj?.

ola 

Wysłany: 2008-01-11, 08:49   

Z egzaminem gimnazjalnym jest tak, ?e wystarczy do niego przyst?pi?, aby go zda? :kroli: . Ale przecie? nie o to w tym egzaminie chodzi (inaczej nikt by si? do niego nie przygotowywa? :evil2: )
Olka

mrufka 

Wysłany: 2008-01-16, 17:51   

to te? si? nikt nie uczy :)

Odpowiedz do tematu